En avsaknad av medmänsklighet som gör mig illamående.

I samband med att beslutet fattades om att campus Härnösand skulle läggas ned, så blev det också mycket oroligare för många medarbetare på campuset. Alla var på något sätt synnerligen medvetna om att en flytt av besparingsskäl också medför att kanske inte alla får följa med. 

Det är därför med bestörtning jag hör hur en av våra chefer i organisationen (kallar honom X) via videolänk ställer sig upp och mer eller mindre håller ett hyllningstal till rektor Anders Söderholm och lovordar hur bra hela flytten kommer bli. I andra videosalar satt personal som riskerar att bli av med sina jobb, att efter någon timme få höra av personalschefen att kretsningarna kanske skall göras om. Dessa personer hade X ingen som helst tanke på då han ca 14 timmar efter att beslutet om att lägga ned Härnösands campus fattats.

Likväl som vi som inte förordat flytt från Härnösand under denna process har fått höra att det är viktigt att vi respekterar de olika åsikterna som finns, lika viktigt är det att personals rädsla för att förlora arbetet också beaktas. Det gjorde mig tyvärr synnerligen illamående då denne X inte på något sätt visade en humanistisk och medmänsklig sida. 

Advertisements
%d bloggers like this: